top of page
P1030385.JPG

CAMERATA DELS PIRINEUS

La nostra història

La Camerata dels Pirineus va néixer l'estiu del 2015 per voluntat d'uns joves estudiants de música juntament amb els cuatre professors, Frédérich Descargues i Sergi Alpiste al violí, Fanny Kobus a la viola i François Ragot al Violoncel, varen fer un curs d'orquestra d'una setmana a Font Rubí - Camprodon 14 joves alumnes de corda d'ambdues bandes dels Pirineus.

La nostra idea fou desde el principi que els joves músics poguessin treballar un repertori per oferir en diferents concerts al públic en acabar l'estada i així poder viure l'experiència que té una orquestra professional quan fa la preparació dels seus concerts.

L'experiència va estar molt positiva tant pels nois i noies com pel públic que va assistir als concerts i varem decidir organitzar-nos com a Associació que fomentés l'educació musical dels joves.

La Camerata es va ampliar amb la secció de vent a l'any 2017.

L'any 2019 varem cel·lebrar el 5è Aniversari fent el curs d'orquestra a St. Pau de Segúries i diferents concerts per la Vall de Camprodon un total de 34 joves amb els professors Pierfrancesco Fiordaliso, Heriberto Fonseca, Fanny Kobus, François Ragot i David Salleras.

Voldriem agrair a tots els professors que han passat per la Camerata la seva tasca educativa envers els joves, això els ajuda a créixer com a músics i sobretot com a persones i creen un lligam especial entre ells que perdurarà en el temps.

Ens va fer una especial il.lusió poder cel·lebrar aquest aniversari juntament amb la Coral Nit de Juny de Palafugell que cumplien 40 anys cantant sobre escenaris d'arreu.

També varem estar molt contents que ens acompanyessin en aquesta vetllada d'aniversaris les cantants Sara i Maria Bañeras i la pianista Anna Balvac. Moltes gràcies.

Aquest any 2022, i després de la poca activitat degut a la pandèmia, estem molt animats a desplaçar-nos a Itàlia (Pescara) a on del 17 al 23 d'agost es farà un Curs d'Orquestra i diferents concerts juntament amb les associacions "Modulazioni d'Arte" i "Innovarte ensemble" que dirigirà Gianluca Febo i tindrem com a professors a Pierfrancesco Fiordaliso, Giuseppe Navelli, Rocco de Massis, Fanny Kobus, Gianluigi Fiordaliso i Massimo di Moia.

També aquest estiu de 2022, del 31 de juliol al 7 d'agost farem un Curs per a Violoncels i Guitarres amb solistes de Vent a St. Pau de Segúries amb els professors François Ragot i Nathalie Mengual, amb diferents concerts pel Ripollès.

bottom of page